Skútrom po Bratislave – časť 1

Ako spoznať Bratislavu najlepšie? No predsa na skútri. Požičajte si u nás skúter a vyrazte do bratislavských ulíc a okolia Bratislavy.

Bratislavský hrad

Zhruba 80 metrov nad Dunajom v centre mesto sa nachádza majestátny bratislavský hrad. Hradný kopec má pre mesto strategickú polohu, aj preto sa tu vystriedali Kelti, Rimania, Germáni, Slovania a Maďari. Hrad prešiel viacerými rekonštrukciami, veľká prestavba prebehla v 18. storočí a hrad zmenila na prepychovú barokovú rezidenciu s elegantnými francúzskymi záhradami. V roku 1811 bol hradný areál zničený rozsiahlym požiarom a znovu zrekonštruovaný bol až v druhej polovici 20 storočia.

Skúter môžete odparkovať na niektorej z blízkych ulíc a môžete si vychutnať čaro hradu, kde dnes nájdete aj historické múzeum.

Modrý kostolík

Secesný kostol sv. Alžbety zo začiatku 20. storočia je od hradu na skútri naozaj na skok. Kostol je charakteristický svojou modrou farbou. Parkovať sa dá hneď pri ňom na Bezručovej ulici, v okolí je veľa možností na kvalitnú kávu či obed. A zároveň si môžete užiť krásy tejto pamiatky.

Modrý kostlík na skútri

Slavín

Najväčší vojnový pamätník v strednej Európe nájdete na ulici s názvom Na Slávíne. Vďaka svojej výške 52 metrov tvorí jednu z dominánt mesta Bratislava. Na Slavíne je pochovaných 6845 vojakov Sovietskej armády padlých pri oslobodzovaní mesta počas druhej svetovej vojny.

Parkovať sa dá na priľahlých uliciach pamätníka, kt. je obklopený parkom. Zo Slavína si môžete užiť krásny výhľady na mesto, na Dunaj, či na Kamzík.

Ako si s nami požičať skúter?

Požičať si skúter nikdy nebolo jednoduchšie. U nás v ponuke nájdete dva štýlové skútre Vespa Primavera a Vespa GTS 300.

GTS 300 je najdynamickejší model z dielne Vespa. Športový, technicky vyspelý a predovšetkým výkonný motocykel, poháňaný novým motorom 300 ccm. Športová elegancia pre všetkých pánov, ale aj pre všetky dámy.

Požičovňa skútrov

Primavera je špeciálna limitovaná edícia navrhnutá americkým umelcom a módnym návrhárom Seanom Wotherspoonom, ktorý týmto modelom dokonale ilustruje farby 80. a 90. rokov Talianska. V uliciach slovenských miest očarí jednoznačne všetkých.

Prenájom Skútra Vespa